Flekken

Metafor; er et ord eller et uttrykk som brukes i overført eller billedlig betydning. (snl.no)

Du vet når du sitter bak rattet i bilen din en fin sommerdag. Klimaanlegget sørger for perfekte forhold inni bilen, og ingen trafikk og kystriksveien sørger for like fine forhold utenfor. Radiovertene er morsomme og musikken er god. Men plutselig, helt ut av det blå; "Tikk"! Et lite, egentlig ubetydelig tikk. Dessverre så viste dette tikket seg å være tikket av en flue. En flue som av uforståelige grunner valgte å vie sitt liv til å bli en prikk, på en ellers plettfri frontrute. Ikke en gang midt i synsfeltet, bare sånn utpå siden der. Sånn at man akkurat ser den.

Det er ikke sånn at flueflekken ødelegger hele opplevelsen. Veien er enda fin og tom. Temperaturen og radioen er like bra. Men alt hadde ubenektelig vært bedre uten flekken! Man kan jo synes synd på fluen. Her sitter du i din fine bil, med flotte utsikter og alle muligheter. Og alt den har gjort her i livet er å fly rundt blandt møkk og dritt og trodd at den levde et strålende liv. Fluer er jo fluer og fluer liker dritt. Er man et flueegg, blir man en flue og blir man en flue, så tiltrekkes man av dritt. Fluer vet heller ikke bedre enn å vimse rundt blandt biler som kjører i full fart og på null komma niks kan ende hele fluens eksistens.

Nå gjorde denne fluen akkurat det. Den forlot dritten der den hørte hjemme, fløy forran bilen min og endte opp som en irritrende flekk på frontruta mi. Det vil ikke kreve mer enn at jeg kjører ut på en sidelomme, tar av bilbeltet, går ut og tørker av frontruten, for å fjerne fluen fra jordens overflate. Et sveip med hånda.

Jeg overlever fint med flekken av en flue i sidesynet på frontruta mi. Det er ikke det. Men jeg vil ikke ha noen flekk der. Jeg vil ha en ren frontrute. Sveip, bitch!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits